Заради строгите мерки на регионалната здравна инспекция масово производители на хляб и закуски в Благоевград затварят. Те не успяват да покрият изискванията за продажба на хранителните продукти в условията на извънредната ситуация, предупредиха производители.

Освен това през последните седмици са намалели и оборотите им, съобщава БНТ.

От 9 обекта в Благоевград един от големите производители вече е затворил осем от тях. Преди извънредната ситуация е имал персонал от 30 души, в момента вече е съкратил над 20.

"Агенция по храните имат едни изисквания, на щаба са други изискванията. Те двете институции не са свързани една с друга, нямат покритие върху нещата и от там се получава разминаване на нещата, което не помага на хората изобщо", обясни Димитър Бакалов.

Пред БНТ той казва, че взима всички необходими мерки за безопасността както на служителите си, така и на клиентите. А промяна в цените на доставките няма, затова не се очаква и промяна в цените на закуските и хляба.

По думите му всичко се продава на гише, а служителките - на касата и във фурната, нямат контакт помежду си. Той допълва, че след като отмине кризата не е сигурен дали ще успее да отвори отново всичките си търговски обекти.