„Нямам отговор на въпроса кой и защо е организатор на нападението срещу мен. Независимо дали МВР и прокуратурата ще достигнат до тях, аз знам, че един ден ще знам тези отговори.“

Това каза пред Нова тв днес журналистът Слави Ангелов.

Един от най-известните криминални журналисти у нас бе зверски пребит пред дома си в София на 17 март.

Тази сутрин той допълни, че вследствие на побоя единият му крак е счупен, а другият е бил на косъм. "Най-страшното в тази история е това, което се случи на моето семейство", коментира Ангелов.

"Видях на 15-20 м пред мен първия от нападателите - мисля, че това е човекът, който организира цялото това нещо - имаше маска на лицето", спомни си днес Слави Ангелов.

Макар че първо го възприел като нормален спортуващ млад човек - тъй като мнозина в момента са с маски, след разминаването онзи направил рязък завой към него. 

"Това си е поръчка и там е казано "трябва да му счупите еди-какво си". Другите двама са ме били с метални пръти по краката", спомни си журналистът.

Той отново потвърди това, което стана ясно още веднага след атаката - че един от тримата е снимал с телефон. 

На няколко крачки от него вечерта пък вървял съсед, който също се прибирал в момента.

Именно той се показал впоследствие и започнал да вика, след което и семейство слязло от колата си - това е спряло нападателите да не му счупят и втория крак, каза Ангелов.

Той призна, че по време на кариерата си е "влизал в доста сложни ситуации" с хора, които са убийци или поръчители на убийства.

"Дори те (нападателите, б.р.) не са такива гадове, каквито колеги, журналисти, се случиха в тази ситуация", коментира обаче Ангелов.

По думите му е имало две електронни медии, които са написали статии, в които се споменавало, че той трябва да бъде убит.

„Това са неща, които аз няма как да простя. Нито на тези хора, нито на тези колеги. Много е важно това нападение да се разкрие. Не заради мен, а защото има много неразкрити такива случаи. И второто е, че тези групи могат да организират и убийства“, каза още журналистът.

Единствената разлика е, че убийството става "много по-бързо и много по-тихо"