Двубоят между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев за световната титла по бокс в тежка категория официално беше отложен. Датата бе 20 юни, но и това спортно събитие падна жертва на пандемията с коронавируса. 

Преди дни Кубрат Пулев публикува нов плакат за сблъсъка във фейсбук, на който личи датата 25 юли. Днес обаче компанията на мениджъра на Джошуа - Еди Хърн, не се ангажира с потвърждение за това. Промоутърът каза само, че разглежда възможността този и други отложени боеве да се насрочат за юли или началото на август.

Проблемът не е само до COVID-19, а и до това, че в разгара на лятото може да се довършва сезона във Висшата лига и стадионът на "Тотнъм", който е ангажиран за мача, да бъде зает. Снощи УЕФА препоръча на местните лиги да доиграят шампионатите, а днес Премиърлийг отложи подновяването за неопределено време.

„Работим върху нова дата за мача. Ще дадем нова информация скоро и ще продължим да разглеждаме възможностите за провеждане на боя на стадиона на "Тотнъм". Работим с клуба за дати в края на юли и началото на август, надяваме се тази среща да се състои в края на лятото“, заяви Еди Хърн за "Скай спортс".

Вчера обаче Хърн направи пореден "финт". Отново за "Скай" той заяви, че ако Джошуа не излезе скоро срещу Пулев, то двубоят може да се отложи още по-далеч във времето. Аргументът му бе, че при завръщане на спорта ще има глад за по-комерсиални събития, както и за по-големи предизвикателства за самите боксьори.

Така той предположи, че ще настоява за организиране на мач между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри. 

"Пулев може да почака", заключи един от най-влиятелните мъже в бокса.