Внучка на Робърт Кенеди и 8-годишният й син са в неизвестност след инцидент с кану край атлантическото крайбрежие на САЩ, предадоха световните агенции, като се позоваха на властите в североизточния щат Мериленд.

Франс прес отбелязва, че това е нова трагедия за семейство Кенеди - най-известната американска политическа династия.

40-годишната Мейв Кенеди Маккийн и синът й Гидиън излезли на разходка с кану в залива Чесапийк в четвъртък. Те обаче попаднали в буря и оттогава са в неизвестност. Усиленото им издирване продължава.

При администрацията на президента Барак Обама Мейв Кенеди Маккийн е била съветничка на глобалната програма на Държавния департамент за борба с вируса на СПИН и е била доброволка на Корпуса на мира в Мозамбик.

Тя е внучка на Робърт Кенеди - американски политически деятел и брат на президент Джон Кенеди. И двамата са застреляни през 60-те години на миналия век.

Един от синовете на Робърт, Дейвид, умира на 28-годишна възраст от свръхдоза кокаин в хотел във Флорида през 1984 г.

Най-голямото дете на Джон Кенеди, Джон Кенеди-младши, загива на 39-годишна възраст през 1999 г. при катастрофата на управляван от него малък самолет в Масачузетс.

Друга внучка на Робърт Кенеди, Саоарс Кенеди Хил, почина миналата година от свръхдоза упойващи вещества само на 22 години.