Китаристът на британските хеви метъл легенди "Блек Сабат" Тони Айоми стана поредната звезда, която дава на търг част от личната си колекция, за да събере пари в помощ на британското здравеопазване по време на пандемията. Една от вещите, които отиват за благотворителност, е негова китара.

Фамозният по цял свят Gibson SG ще бъде и лично подписан от Айоми. Авторът на най-тежките и мрачни рифове предлага още свои видео колекции, компактдискове и грамофонни плочи.

Познатият по цял свят Gibson SG Tony Iommi's signature

 

 

Събраните средства ще отидат за Университетската болница в Бирмингам – родния град на музиканта, а и на легендарната четворка.

72-годишният Айоми смята, че ситуацията с коронавируса е трудна за всички, но показва и добрата работа на Здравната служба, пише Би Би Си, цитирана от бТВ.

„Ужасно е, но по някакъв начин това обединява хората и осъзнаваме какво трябва да правим във Великобритания със здравеопазването и страхотната работа, която вършат медиците“, казва той.

Идеята за търга дошла, докато Айоми разчиствал студиото си по време на карантината. И към момента има наддавания за китарата на левичаря. Най-високата сума е 4 хил. паунда, но Айоми се надява за по-висока цена.

Самият Айоми от началото на 2012 г. официално е диагностициран с лимфома.