"Реал" (Мадрид) е поредният голям европейски клуб, който обявява намаляване на заплатите на своите футболисти, треньори и директори.

Грандът обяви с официално съобщение, че орязването е с 10-20 процента. Там се казва, че въпросните групи са се съгласили да направят жертвата, за да бъде запазена работата на останалите служители на клуба.

Това е нищо в сравнение с "Барселона", играчите и шефовете на който се разделиха със 70 на сто от месечните си възнаграждения и отделно решиха да направят фонд за нефутболния персонал.

Също така "Реал" е един от малкото испански клубове, които не прибягват до мярката ERTE, позволявща на работодателите да не плащат временно на служители, докато трае извънредното положение.

Баскетболният клуб на "белите" също е съпричастен. Негов състезател даде положителна проба за коронавируса, след което и футболистите бяха поставени под карантина.

Сезонът в испанската Ла Лига и останалите нива на играта в страната е отложен за неопределено време. В последните дни се заговори, че мачовете може да се завърнат дори през юли и в началото да преминават без публика.

"Реал" даде голяма жертва на COVID-19. През миналия месец почина бившият клубен президент Лоренсо Санс.