Откриха тялото на 8-годишния Гидиън Макийн - правнука на Робърт Ф. Кенеди, съобщи Си Ен Ен. Трупът на момчето е бил на дълбочина от около 7,6 метра и на близо 600 метра от мястото, където преди два дни бе намерено тялото на майка му Мейв Кенеди Маккийн.

Двамата за последно бяха видяни миналия четвъртък вечерта. Те са били под карантина заедно с роднини в дома на майката на Мейв в Чесапийк Бей. Играли навън, когато един от тях е ритнал топка във водата, обяснява съпругът на Мейв - Дейвид Макийн.

    "Качиха се на кану, като възнамеряваха просто да върнат топката, но по някакъв начин бяха избутани от вятъра или течението в открития залив", написа той във фейсбук.

    Миналата седмица полицията оповести, че кануто "изглежда е било подето от силните ветрове". Условията са били такива, че "двамата не са били в състояние да изплават обратно на брега".

    Обърнатото кану е било намерено в около 19 часа същата вечер.

    Мейв Макийн е внучката на бившия правосъден министър и сенатор Робърт Ф. Кенеди.

    Тя бе адвокат по дела за защита на правата на човека и също така бе изпълнителен директор на "Глобалната инициатива за здраве" на Университета "Джорджтаун".

    Майка ѝ Катлийн Кенеди Таунсенд благодари на губернатора на Мериленд Лари Хоуган, секретарката по природните ресурси Джини Хадауей-Рикио (отговаря за обществените езера, паркове, гори и други) и на "екипа от повече от 50 професионалисти" от Департамента по природните ресурси, щатската полиция и други, които "прекараха последните три дни в търсене на Мейв и Гидиън". 

    "Те ни помогнаха да сложим под някаква форма край на тази тежка загуба и нашето семейство завинаги ще им бъде благодарно за неуморната работа", се чете в изявлението на семейството.