Едно от най-големите имена на турския футбол - Рюстю Речбер, вече е изписан от болница и дава интервюта от дома си. Бившият вратар, бронзов медалист от Мондиал 2002, остава под карантина, но казва, че се чувства добре.

Пазилият на "Фенербахче", "Бешикташ" и за кратко на "Барселона" Речбер беше приет в болница в края на миналия месец с тежки симптоми и положителна проба за коронавируса.

Той е прекарал дни в интензивно отделение, като състоянието му беше определено като критично от турски и испански медии. Съпругата му Исил опровергаваше това. Тя понесе много критики в южната ни съседка, че заразила съпруга си след завръщане от САЩ. 

Жената обаче твърди, че нейният тест е отрицателен.

"Благодарение на Господ вече преминах опасния период, заяви 47-годишният Рюстю Речбер пред мадридския в. "Ас". - Бях в интензивно отделение. Сега съм добре, у дома. Отне време, но се чувствам по-здрав с всеки изминал ден. Този вирус не е шега и никой няма право да го подценява. Няма значение възрастта. Трябва да се грижим за себе си и околните."

"Бях пушач, но спрях цигарите преди много време. Тютюнопушенето влошава нещата, когато се заразиш с коронавирус", добавя рекордьорът по мачове за националния отбор на Турция - 120.

Речбер благодари на Испания за интереса към него, откакто стана ясно, че е болен. Той е получил много подкрепа от "Барселона", по думите му и президентът на клуба Жосеп Мария Бартомеу се е интересувал как се справя с инфекцията.

Легендата на "Фенербахче" също опровергава информациите, че се е заразил от половинката си. Казва, че най-много му тежи изолацията от най-близките.