"Барселона" обяви, че ще заведе дело срещу бившия си вицепрезидент Емили Русо, обвинил клуба в корупция при подаването на оставката си в края на миналата седмица.

Русо си тръгна със скандал заедно с още петима директори. В интервюта той обърна внимание на прословутия договор с PR компанията I3 Ventures. По думите на бизнесмена клубът е платил за определени дигитални услуги около 1 милион евро, удобно разсрочени на пет вноски, докато цената на същото е 100 000 евро.

Русо обяви, че не може да го докаже, но няма съмнение за злоупотреби на гърба на "Барса". А още тогава бордът на каталунците заплаши да го съди.

В момента на "Камп Ноу" тече одит от страна на "Прайс уотърхаус", като проверката се е забавила заради пандемията, но по думите на клуба тя ще докаже, че няма нищо нередно във финансите и сделките.

"Барселона" обяви и разместванията в борда след оставките на шестимата. В управителното тяло остават 12 души.

По устав "блаугранас" трябва да проведат избори през 2021 г., но има все повече гласове за предсрочно събрание още през 2020-а, стига условията да позволяват провеждането му.

Вчера Виктор Фонт, кандидат за нов президент на "Барселона", предупреди, че клубът е в тежко финансово състояние, което може да го доведе до фалит.