Планираните три големи боксови сблъсъка в тежка категория може и да не се играят във Великобритания, допусна промоутърът Еди Хърн пред "Дейли мейл". Сред тях е мачът за световната титла Антъни Джошуа - Кубрат Пулев, засега преместен за 25 юли на стадиона на "Тотнъм".

Хърн е мениджър на шампиона.

Той е организатор на още два двубоя, които са отложени: Дилиън Уайт - Александър Поветкин и Дерек Чисора - Олександър Усик.

"Навсякъде мерките ще започнат да отпадат по различно време, заяви Хърн пред "Дейли мейл". - Не мисля, че всички правителства ще кажат: от 1 юли могат да се провеждат спортни събития. Някои ще започнат да се завръщат по-рано, и то в определени страни. Саудитска Арабия е една от тях."

Страната беше домакин на боя между Джошуа и Анди Руис в края на миналата година. Тогава Хърн предрече, че Саудитска Арабия ще приеме още много големи събития в бъдеще, като отклони критиките доколко това е морално предвид нарушаването на човешки права.

За срещата Джошуа - Пулев обаче Хърн и клиентът му настояха тя да е във Великобритания, докато българският лагер искаше неутрална територия, например Истанбул.

"Тези мачове трябва да се проведат някъде, независимо дали са за британска титла, за световна или просто са платени за гледане, продължава един от най-влиятелните мъже в профибокса. - В идеалния случай ще преминат там, където сме ги планирали, но не изключвам възможността да е някъде в чужбина.

Има и още нещо - боксът е опасен спорт. Нужен ти е бърз достъп до лекари, до интензивно отделение понякога. А точно сега това би било твърде егоистично, тъй като Националната здравна служба си има достатъчно много работа.

Дали хората сега искат да виждат как двама души си нанасят удари по лицата и си причиняват болка? Не мисля. Надявам се, че хората скоро отново ще поискат да се наслаждават на изкуството на бокса, но точно сега не мисля, че това е така."