Днес се навършват 31 години от най-голямата трагедия на британския спорт. На 15 април 1989 г. на стадион "Хилзбъро" в Шефилд загинаха 96 запалянковци на "Ливърпул" преди и по време на полуфинала за Купата на Футболната асоциация срещу "Нотингам Форест".

Те издъхнаха заради допускане на твърде много зрители на трибуната с фенове на "червените" - от точно определен вход. Стъпкани са, задушени, фатално притиснати в бетонни колони и оградата зад една от вратите... Броят на ранените е близо 800.

 

Jürgen Klopp has delivered a message to the families, survivors and Liverpool supporters on the 31st anniversary of the Hillsborough disaster.

Публикувахте от Liverpool FC в Сряда, 15 април 2020 г.

 

Както обикновено всяка година на този ден, а и по други поводи, "Ливърпул" публикува колаж със снимки на всичките 96 невинни жертви. Има послание на треньора Юрген Клоп, цветя... Ако светът не беше в извънредно положение, отдаването на почит щеше да е много по-мащабно.

 

Today our club stands with our great neighbours, Liverpool, to remember the tragic loss of 96 football fans that went to watch their team and never came back http://bit.ly/12cfnXC

Публикувахте от Manchester United в Понеделник, 15 април 2013 г.

 

Въпреки това футболната планета свежда глава заедно с един от най-великите и обичани клубове. Начело с "Манчестър Юнайтед" - исторически най-големият съперник на "Ливърпул" на Острова.

Междувременно един от най-големите в историята на отбора от "Анфийлд" - Кени Далглиш, се чувства по-добре в дома си. В края на миналата седмица шотландецът беше диагностициран с коронавируса и приет в болница - без сериозни симптоми. Изписаха го два дни по-късно.

По думите на Кели Кейтс, дъщеря на Далглиш, пред Би Би Си, нейният баща се възстановява бързо, доказателство за което е, че започнал да "мрънка". Той се чувствал много отпаднал, но не изпитвал нито един от другите симптоми, присъщи на COVID-19.

Кейтс продължава да се шегува със състоянието на величието. Кени Далглиш беше треньор на "Ливърпул" на злощастния полуфинал през 1989 г.