Трима души са в ареста за смъртта на телевизионния журналист Милен Цветков, предаде Нова телевизия. Това са шофьорът на помелия колата му джип, 22-годишния Кристиан Николов, майка му, Десислава Пешева, която е собственица на джипа и един от двама души, които са се возели в колата на Николов.

Единият от тях, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов от първия му брак, е избягал от местопроизшествието снощи, но днес се е предал в полицията, съобщи "Нова". Тя не уточни самоличността на другия пътник, който също днес е бил извикан на разпит в полицията.

Десислава Пешева се е явила днес в СДВР заедно с адвоката, който защитаваше и бизнесмена Миню Стайков.

Тя е изпълнителна директорка на "Винпром Карнобат" и съдружничка на Стайков.

Синът е блъснал със служебния джип на нейна фирма колата на Цветков, спряла на червен светофар, снощи пред мол "Парадайз".

Според непотвърдени медийни събщения в колата на Николов се е возело и момиче.

Според очевидци, цитирани от телевизия "Бълтария он еър", ударът е бил много силен и отекнал като взрив. По думите му джипът, управляван от Николов, се е движел с над 100 км в час в участък с ограничение на скоростта до 30 км в час.

Цветков е бил контактен за кратко след удара, дори е седял на тротоара , но след това е припаднал, преди да пристигнат полицията и линейката.

 

 

Първоначалните проби на Николов са били положителни за амфетамин и канабис, каза полицията.

Неговата мярка за неотклонение беше удължена на 72 часа. Заплашват го до 15 години затвор, ако бъде признат за виновен по повдигнатите му обвинения.