Група бандити, някои от които имат връзка с побоя над журналиста Слави Ангелов пред дома му на 17 март, бяха задържани при спецакция в София. Тя започна в четвъртък под надзора на Специализираната прокуратура.

Според Нова тв на ризлични адреси в София са задържани общо 7 души. На самата ул. "Черковна" са арестувани двама, а после е доведен още един.

На място в района на улица "Черковна" 20 пристигнаха главният прокурор Иван Гешев, както и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Самият Гешев също потвърди, че разбитата в София организирана престъпна група се е занимавала със силови действия и нанасяне на телесни повреди. Той уточни, че един от случаите, по който се работи, е свързан с журналиста Слави Ангелов.

"Извършват се активни действия по разследването", заяви Гешев.

Той допълни, че се претърсват леки автомобили и още адреси. В рамките на утрешния ден ще се прецени кои от задържаните ще бъдат привлечени като обвиняеми.

"Случилото се с вашия колега е атентат срещу държавата. Живеем в правова държава и посегателствата над журналисти и обикновени граждани не може да се случват", заяви Гешев.

Той отказа да конкретизира колко са задържаните до момента лица, за да не се попречи на разследването.

Утре прокурорите щели да преценяват. Въпреки неяснотите, съответните озовали се на място медии наснимаха един от арестуваните и обиск във VW Пасат с бургаска регистрация.

Слави Ангелов бе нападнат от двама непознати с метални предмети и бе удрян предимно в главата. Главният редактор на в. „168 часа“ и разследващ журналист беше пребит на 16 март вечерта пред дома си, на столичния булевард „Дондуков“.