Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов призова "Левски" да бъде изваден от групата заради инцидентите със снежната топка и с публиката по време на Вечното дерби. Младенов записа шеста поредна победа срещу "сините".

"Отлично тактически изигран мач от всички състезатели. Не съм доволен от покритието през първото полувреме - най-вече около Георги Сърмов и Владимир Гаджев. Само един от халфовете ни си вършеше работата, стояхме далеч от противниците, рече Младенов на пресконференцията. - След това нещата си влязоха в нормалното русло, можехме да спечелим и по-категорично."

Още преди мача стана ясно, че Стойчо Младенов е бил против двубоят да започне. 

"Казах си мнението на хората, от които зависят нещата. Че няма условия за провеждане на такъв мач, продължи той. - Не може когато нашите футболисти започнаха да загряват, фенове на "Левски" още да чистят терена. Видяхте какво се случи. Домакините не се справиха с организацията. Червените топки се пуснаха малко преди началото, за да ни се пречи да се нагодим. Играем мач за мач. Чуждестранните мениджъри на нашите футболисти не вярват, че с 14 нови играчи сме лидери. Давам висока оценка на отбора и на целия ми щаб. Не искам да говорим за титлата."

Треньорът на армейците обясни ситуацията със снежната топка по следния начин:

"Загубих съзнание за кратко. Докторът ми даде амоняк. В първите десетина минути не бях на себе си. Има правилник, в който пише какво трябва да се направи при трето провинение. То е изваждане от групата. Не е първо и второ нарушение. Ако това стане с ЦСКА, досега да са ни затрили. Нека комисиите да спазват правилниците си."

"Не са ни изненадали. Играем рационален футбол, който разбира, има ясна представа какво правим. Съгласен съм, че не бяхме убедителна през първото полувреме. Липсваха халфовете, стояха далеч от противниците, не се ориентираха добре, каза още Младенов. - Теренът беше в наш ущърб. Ние сме по-техничният и скоростен отбор и това малко поизравни възможностите. След като си решихме мача, дадохме инициативата на "Левски", можехме да вкараме четвърти и пети гол.“