I'm a Ghost, Livin' in a Ghost Town...

Невероятните "Ролинг Стоунс" представиха снощи нова песен. Тя е посветена на световната криза с коронавируса, а видеото представлява снимки от празни улици, магазини, транспорт и т.н.

С рифа и характерния припев - парчето е толкова "Стоунс"!

Макар че там, където пеят бекинг вокали ("О-о-о"), някой предприемчив български полицай би видял струпване на лица над 65-годишна възраст на дистанция много по-малка от 2 м.

Групата отдавна е на сумарна възраст доста над 300 години.

"Записахме това парче преди повече от година в Лос Анджелис за нов албум, работата беше продължителна, но тогава нещата се объркаха. Мик и аз решихме, че точно тази песен трябва да бъде завършена сега и ето я“, добавя Кийт Ричардс, китарист и съосновател на „Ролинг Стоунс“, цитиран от „Гардиън“, пише днес ploshtadslaveikov.

Песента била написана от Джагър за десетина минути, споделя той пред водещия Зейн Лоу от радио „Епъл мюзик“, но текстът по-късно бил преправен в днешния контекст. Посветен е на проблемите на обикновения човек по време на карантината.

Двайсет милиона души загубиха работата си заради нещо, което не зависи от тях – казва Джагър. – Колкото по-малко пари имаш, толкова повече тревоги. Положението на много хора е изключително тежко. Имам приятели, които живеят в много малки апартаменти в големи градове, нямат къде да отидат и са останали без работа. Аз съм много, много голям късметлия и осъзнавам това, но не всеки има същия късмет като мен.

През миналата седмица групата се събра онлайн, за да вземе участие в благотворителния концерт на Лейди Гага в подкрепа на СЗО „Един свят: Заедно вкъщи“. Включиха се с изпълнение на You Can’t Always Get What You Want.

Групата излезе с нова музика през 2012 г. в албума Grrr!, в него имаше две нови парчета – Doom and Gloom и One More Shot. През 2016-а и 2019 г. пуснаха албум с блус кавъри и още една колекция с хитове. Последният им албум с изцяло нова музика – A Bigger Bang, е от 2005 г.