Столичният район 'Средец' е спечелил проект „Топъл обяд у дома в условията на извънредната ситуация – 2020 г.“, съобщиха от общината. 

Кампанията стартира от 1 май и по нея ще може да бъде осигурен топъл обяд в подкрепа на хора в затруднение, които не могат да осигурят сами прехраната си. Срокът на проекта е 33 дни.

Нужните документи, за да бъде записан човек в програмата, са справка за месечен доход или ТЕЛК, става ясно от обявлението.

Целевите групи на програмата са:

  • лица с ниски доходи под линията на бедност, определена за страната, за времето в което са поставени под задължителна карантина.
  • уязвими лица, в т.ч. и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение не са в състояние да си осигурят прехраната.
  • лица, които поради възрастта си поради трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.

От район "Средец" призовават живеещите да помогнат също за успеха на кампанията и стигането на храната до нуждаещите се.

Затова се търси информация за 40 човека, които отговарят на условията за подпомагане и молбата е, ако гражданите имат познати в нужда от района, да пишат на info@srefec-sofia.org. Целта е общинската администрация по-лесно да стигне до нуждаещите се.

Храната ще бъде приготвяна и доставяна през работните дни на седмицата като са съобразени всички предпазни и здравословни мерки.