Заподозрените в извършването на нападението срещу журналиста Слави Ангелов остават в ареста.

Това постанови Апелативният специализиран наказателен съд, който потвърди протоколно определение от предходната инстанция, с което са взети мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите Никола Асенов, Георги Асенов и Бисер Митрев.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

На Бисер Митрев и на близнаците Николай и Георги Асенови са повдигнати по три обвинения - за престъпен сговор, за държане на наркотици и за побоя над журналиста Слави Ангелов. Нападението с метални пръти стана на 17 март вечерта.

Сред доказателствата на обвинението са записи от камери и шапка открита в автомобил, с който се предполага, че са се придвижвали нападателите. Бе съобщено, че има ДНК материал по шапка и угарка от цигара.

Интересно е, че по случая главният прокурор Иван Гешев заподозря за поръчител лице, което е обвиняемо у нас и се укривало в чужбина. 

В БНТ пък бе получено писмо от Павел Георгиев, който казва, че никога не е задържан за побоя над известния журналист, каквито публикации се появиха в общественото простанство. Той нямал нищо общо със случая.