България влиза в нещо като нов преход, обяви политологът Евгений Дайнов по bTV. Според него този период на нестабилност няма да свърши скоро.

"Политическата стабилност няма да се появи скоро. България влиза в нещо като нов преход. Няма да има правителство, което да изкара пълен 4-годишен мандат нито тази, нито другата, година. Институциите не функционират, защото са отвлечени от частни интереси", обясни той. 

В България ще продължи "да друса”, докато олигархията не бъде изчегъртана, уточни Дайнов в характерния си стил.

„Имаме сценарий с много неизвестни. Този парламент едва ли ще издържи дълго, но това ще си проличи още в първите часове, както стана и миналата година”, обобщи той

Каквото и мнозинство да бъде съставено сега, то ще бъде много крехко, посочи Дайнов. Затова и според него от Патриотичния фронт "се дърпат" от коалиция с ГЕРБ. И ПФ, и Реформаторският блок знаят, че ако сега се повторят изборите, ще вземат много повече гласове. Затова не искат да влизат в нещо, което няма да сработи. ДПС е единствената партия, която демонстрира предишното си поведение и това може да й изиграе лоша шега. Всички останали формации са по-смирени, коментира още Дайнов.