Анди Съркис, въплътил се в Ам-гъл във филмовите трилогии „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“, организира благотворително четене на романа „Хобит“. Актьорът ще чете на глас без прекъсване от началото до края книгата на Дж. Р. Р. Толкин, а събраната сума ще бъде разпределена между две организации в подкрепа на британските здравни работници.

По изчисления на „Гардиън“ четенето ще продължи между 10 и 12 часа.

„Толкова много сред нас се борят с изолацията по време на тази карантина. Времената са трудни, но аз искам да ви заведа на най-великото фентъзи приключение, писано някога, 12-часов диванен маратон през Средната земя, за да съберем пари за две невероятни благотворителни каузи, които вършат изключително добра работа, помагайки на тези, които най-много се нуждаят“, казва Съркис във видеообръщение.

 

 

Четенето на романа от 1937 г. ще се състои на 8 май на страницата на начинанието и започва в 10 ч. сутринта британско време. Линкът към видеото ще стане активен на същата страница в петък сутрин.

Една от тези организации е Best Beginnings, на която актьорът е лице. Те работят с новородени, малки деца и родители за намаляване на неравенството в британското общество. Другата организация, NHS Charities Together, обединява под шапката си всички благотворителни каузи, набиращи средства за служителите в британската здравна система.

"Площад Славейков"