Още в първия ден на парламента парламентарната група на Атака вкара 43 закона, какъвто е и номерът на това Народно събрание – 43-то.

Част от нормативните актове отразяват отдавна искани популистки решения на националистите, като например изменение в Кодекса на труда, с което минималната работна заплата да се приравни към средно европейската (каквато всъщност няма), Закон за ДДС, според който трябва да има нулеви ставки за лекарствата и учебниците, решение за отнемане на лицензите на ЕРП-тата и одържавяването им, и други.

Атакистите са внесли и закон за отмяна на лятното часово време, по пример на Русия, която тази неделя за последен път премести часовниците си. Не са предложили обаче увеличаване на часовите зони – друга промяна, която Москва узакони за догодина.

Внесли са и още изменения, описани като „Наказателен кодекс антигей паради“. Противно на всякакви международни спогодби, хората на Волен Сидеров ще настояват и за „забрана събиране семейства имигранти“ – да се премахне възможността на чужденци, получили гражданство, да доведат и семействата си в страната.

Атакистите също настояват за промени в Изборния кодекс, с които да се въведе задължително гласуване. Очаква се такива изменения в изборния закон да предложат и от Патриотичния фронт.