Масови проверки за носене на маска, шал или друго средство, покриващо устата и носа, започват от днес в градския транспорт в София. Проверките ще се извършват от съвместни екипи на Центъра за градска мобилност и полицията, съобщиха от транспортното дружество преди два дни. 

Глобата за неносене на маска е 300 лв. по закон. Предпазните средства са задължителни във всякакви затворени обществени пространства по силата на заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев в рамките на извънредното положение заради разпространението на коронавируса. Очаква се обаче специално противоепидемичната мярка с маските да остане в сила и в бъдеще.

И друга промяна има в градския транспорт на столицата от днес. Минава се съм нормалното разписание на превозните средства - досега графиците на движение бяха разредени като в почивни и празнични дни. Остава в сила обаче намаленото работно време на градския транспорт вечер.

Метрото и крайградските линии ще се движат до 22,30 ч., а градските линии - до 22 ч., припомнят от ЦГМ, цитирани от БНР. 

Остават обаче закрити автобусните линии № 58, 66, 103, 122, 294, 306 и 505. В столицата не работят и четирите нощни автобусни линии.

От ЦГМ напомнят още, че автобусна линия № 63 продължава да не извършва курсове до местността Златните мостове в планината Витоша.