"С Владимир Кличко не сме поставени при равни условия по отношение на допинг контрола", каза претендентът за световната титла в тежка категория по бокс Кубрат Пулев в интервю за украинския вестник "Сегодня".

Кобрата разказва интересни неща около подготовката си, изразява увереност за предстоящия мач на 15 ноември в Хамбург. 

"Аз подписах документ пред антидопинговата агенция NADA. Непрекъснато им казвам маршрута си - в кой град съм, в кой хотел спя. Ако не ме намерят там, това ще се смята за положителна проба. Написах им, че ще пътувам от България при брат ми в Германия и те ме чакаха на летището, разкрива българинът. - Само за последния месец три пъти давах допинг проби. За тази година вече шест пъти. Искам всички да знаят - чист съм! 

Условията по договора на Кличко са съвсем други. Той ще даде проба непосредствено след боя. Предложих му: Владимир, дай да сме равнопоставени, дай допинг проба преди мача, но той отказа, като се позова на договора си с NADA." 

За подготовката преди двубоя с Кличко на 15 ноември Кобрата казва:

"Всичко върви добре. Дори стана по-хубаво с отлагането, защото имах повече време да тренирам. Няма да разкривам тактиката ни, но вярвам, че ще се получи интересен мач. Има сходства в моя стил и този на Кличко, но има и разлики. Аз мога да комбинирам няколко стила. Готов съм физически, бърз съм и имам добра стратегия. Уверен съм, боят ще мине по моя сценарий. А дали брадичката на Кличко е "стъклена", предстои да разбера."

Последното е намек за едно широко разпространено мнение, че Владимир Кличко не е застрахован от нокаут, стига някой да уцели подобаващо в слабото място...