Деле Али - звезда на "Тотнъм" и английски национал, изживя кошмар в луксозния си дом в Северен Лондон. Двама маскирани и въоръжени нахлули в дома му и го ограбили, задигайки бижута и луксозни часовници. Халфът е ударен в лицето и има леки наранявания.

Новината бе съобщена първо от в. "Дейли Мейл", а след това потвърдена от играча в социална мрежа. Полицията потвърди и обяви, че вече се води разследване, макар и без да споменава имена.

Крадците влезли през заден вход на къщата на Деле Али в нощта на вторник срещу сряда. По това време там били още братът на звездата, техните партньорки и близък приятел. Стигнало се до лека схватка. Не е ясно на каква стойност е заграбеното имущество.

"Благодаря ви за съобщенията. Ужасно преживяване, но вече всички сме добре. Оценявам подкрепата", написа Деле Али в Туитър.

Иззети са записите от камерите в къщата му. Единствено халфът се е сблъскал с неканените гости, другите, сред които приятелката му, моделът Руби Мей, са невредими.

Деле Али и съотборниците му в "Тотнъм" вероятно ще подновят тренировки на малки групи в началото на идната седмица. Планира се рестарт на Висшата лига на 12 юни.

24-годишният халф нашумя в началото на пандемията, когато се подигра на азиатец с видеопост в Туитър и беше глобен.