Пълен запис на едно от най-вълнуващите събития в музикалната история ще бъде пуснат за безплатно гледане днес онлайн. Това е концертът на „Куийн“ в памет на Фреди Меркюри от 20 април 1992 г., когато на стадион „Уембли“, пред 72 хил. души, излизат Брайън Мей, Роджър Тейлър, Джон Дийкън, а още и Дейвид Боуи, Джордж Майкъл, Ани Ленъкс, Елтън Джон, Guns N’ Roses, Робърт Плант, „Металика“, Лайза Минели, „Деф Лепард“ и много други.

У нас ще можем да го гледаме на 15 май от 21 ч. в официалния канал на „Куийн“ в Youtube.

Стриймингът е с благотворителна цел за набиране на финансова помощ за Световната здравна организация в подкрепа на усилията им за борба срещу пандемията от коронавирус.

Събитието на „Уембли“ е посветено на вокалиста на „Куийн“ Фреди Меркюри, починал от СПИН на 24-и ноември 1991 г. Това е и последната мащабна изява, на която Брайън Мей и Роджър Тейлър свирят на живо с бас китариста на групата Джон Дийкън.

Концертът от 1992 г. също се провежда с благотворителна цел – тогава със събраните пари се поставя началото на фондацията „The Mercury Phoenix Trust“, която подпомага борбата срещу СПИН. И до днес организацията разпределя по 17 млн. паунда годишно между над хиляда проекти в 57 държави.

След премиерата си на 15 май концертът ще бъде достъпен за стрийминг още 48 часа.

"Площад Славейков"