Първенството на Белгия окончателно е прекратено, а "Брюж" е определен за шампион. Клубовете и футболната федерация на страната най-накрая одобриха решението на "Жупиле Пролига"-та.

Тя излезе с такова решение още на 2 април, а на 15-и то трябваше да бъде потвърдено от Генерална асамблея. Стигна се обаче до отлагане с цял месец (първоночално две седмици), след като УЕФА препоръча на местните лиги да направят всичко възможно да довършат първенствата си. Ако не го сторят, рискуват отборите им да не бъдът допуснати до евротурнирите.

Впоследствие УЕФА остави вратичка за "специални случаи". Белгия е сред най-засегнатите европейски страни от коронавируса, като процентът на заболели и починали е сред най-високите на глава от населението.

"Брюж" води с 15 точки пред "Гент" и е шампион за 17-и път. Първенството се провежда по формат, който наподобява този в България.

"Гент" ще играе в квалификации за Шампионската лига, а в Лига Европа попадат "Шарлероа", "Антверп" и "Стандарт" (Лиеж). От елита изпада "Ваасланд-Беверен".

Белгия последва примера на Нидерландия и Франция, които също прекратиха първенствата си. От трите единствено в "ниската земя" няма шампион, сезонът на практика е нулев.