Целият и немонтиран разговор от интервюто на Миролюба Бенатова с ген. Венцислав Мутафчийски беше качен днес в мрежата от предаването "Алтернативата", което се излъчва по ТВ1. 

Разговорът, който предизвика брожения в социалните мрежи, беше излъчен миналия четвъртък. Видеото стана изключително популярно, заради изнервеността на ген. Мутафчийски, който обясни, че очаква "да измрат много хора, яко хора да измрат", а малко след това прекъсна разговора и си тръгна. 

Коментиращите се разделиха на два лагера, като всеки защитваше различна теза - едните, че журналистката била прекалено агресивна и нарочно изнервяла началника на оперативния щаб, а другите - че генералът е прекалено арогантен, не е могъл да отговори на правилно поставените въпроси и накрая нелогично си е тръгнал.

Заради поляризираните емоции екипът  на предаването е решил да публикувала т.нар. "суров материал", от който всеки може сам да си направи изводите. Редактираната верси е дълга малко под 30 минути, докато "суровата" - малко под час и тридесет минути.

Немонтираната версия:

И монтираната: