Наско Сираков потвърди в бТВ, че е готов да вземе мажоритарния пакет акции на "Левски" и отново да управлява клуба. Един от най-големите в историята на "сините" говори за първи път, откакто стана ясно, че се е обадил на Васил Божков и Георги Попов да ги призове да му ги прехвърлят.

"Това, което се случи в сряда е може би най-ужасното нещо в историята на "Левски", заяви Сираков. - Това е подигравка с името на Апостола, подигравка с онези момчета, създавали "Левски", подигравка с ветераните, бащата Гунди, Котето, с Павката, Вуцата, подигравка с мен, с Гонзо... Акциите на "Левски" не могат да бъдат оръжие, те са инструмент за доброто на "Левски"."

Бившият голмайстор обясни, че не възнамерява повече да се обажда на бившия благодетел Божков и на неговия вицепрезидент в "Нове холдинг" Георги Попов, който се води мажоритарен акционер с 86,6 процента дял.

"За една година те направиха много и аз съм сигурен, че са искали да успеят, рече Сираков. - Но часовникът тиктака, времето върни назад. Сега давам шанс на Васил и на Жоро да излязат от "Герена" през главния вход и да бъдат запомнени с добро от нашите привърженици, да останат в сърцата им. Те направиха много през една година. "Левски" за първи път намали дълговете - от 32 на 16 млн. Това е фантастичен финансов резултат. Във футболно отношение не, там имам резерви."

Той е сигурен, че "Левски" няма да фалира и тръгне от ниските дивизии, такъв вариант бил немислим. Вярва в огромния потенциал на клуба заради многобройните му фенове, които ще привлекат и спонсори. Освен, че ще допринасят за попълване на бюджета. Сираков иска корекция в разходите - да се харчи толкова, колкото се изкарва.

"Няма да ходим да се молим на премиера за пари. Мен ме е срам от такова нещо. Той да не е банкова институция?! А и аз нямам работа да разговарям с премиера на България. От него можем да искаме само логистика, защото това е най-харесваният политик в Европа. Защо някой не го помоли за това?", риторично запита Наско Сираков.

Той е бил уверен, че Борисов няма да вземе акциите в сряда, защото това би било конфликт на интереси, а е "премиер на всички отбори, нищо, че не крие, не е левскар".

"Аз го заявих в четвъртък на г-н Васил Божков, в петък и на Георги Попов - че съм готов да получа акциите на "Левски". Това мое решение да се обадя дойде след това, което се случи в сряда... На мен не ми е обещано, че акциите ще ми бъдат прехвърлени, каза един от Четвъртите в света. - Четох, че съм бил готов с екип... Това са хипотези. Няма нищо общо с истината. В "Левски" работят сериозни професионалисти. Не мога да слагам каруцата пред коня... Акциите могат да стоят така един, два месеца. Умолявам настоящите собственици да вземат бързо решение. Да има човек, който да носи акциите."

Наско обясни, ако придобие акциите ще направи така, че всеки един от големите в историята на "Левски", както и всеки един запалянко на отбора по целия свят да се почувства собственик.

А как ще издържа клуба? 

"Левски" няма само пасиви, има и активи - футболисти, телевизионни права, приходи от билети... Ще ви кажа нещо - в най-тежкото време за целия свят, пандемията, са събрани над 840 000 лв. от билети и абонаментни карти. "Левски" не е създаден да оцелява, а да успява", заключи бившият играч, треньор и директор на "Левски".

Сираков пое отговорността за незавидната съдба на "Левски" и върху себе си. Съжали, че в последните години се отдръпнал и е давал по-малко интервюта и по-малко е критикувал. Ако го е правил - любимият му тим е можел да избегне някои грешки.

На въпрос дали би поканил Станимир Стоилов, бившият директор на "Герена" първоначално замълча, но след това отвърна, че "Левски" си има треньор. Въпреки това би поискал съвети от Мъри, който в момента няма работа. Стоилов бил отчаян от ставащото при "сините", по думите на Наско Сираков.