Да предположим, че един човек е носител на новия дезинформационен вирус COVID-20 (от англ. corona virus of disinformation – 20, коронен вирус на дезинформация – 20 г.), който той успее да предаде на четирима души.

Диаграма с R0 за ебола и TORS. Източник: Уикипедия.

Това ще рече, че индексът на репродукция или основното репродуктивно число (R0) на КОВИД-20 е 4 (същото както и на прикачената картинка от Уикипедия за SARS, на български ТОРС – тежък остър респираторен синдром).

Вирусът COVID-20 се състои от дезинформация, партенки и фалшиви новини за събития и личности като COVID-19, 5G, ваксините, Бил Гейтс, Джордж Сорос (ненужното се зачерква) и др.п.

Ако успеете да предадете вярната информация за тези дезинформационни обекти на трима от заразените хора, ще намалите числото R0 до по-малко от 1, като по този начин ще бъдете участник в изграждането на т.нар. стаден имунитет, когато повече от 3/4 от всички хора са имунизирани срещу подобни дезинформации и не могат да станат жертви на COVID-20.

Обратното, ако числото R0 продължава да е по-голямо от единица, тогава обществото като цяло ще бъде болно, а някои негови представители могат да достигнат и до летален край, ако решат да последват съветите, пренасяни чрез COVID-20, и поемат вътрешно някоя от рецептите с тинктури на базата на белина например.

Статус от фейсбук-стената на д-р Ал. Симидчиев.

Д-р Александър Симидчиев, пулмолог, член на медицинския експертен съвет по коронавирус към Министерския съвет и ръководител на отделението по функционална диагностика при Медицински институт – МВР, предупреждава специално за тази статия:

COVID-20 мутира много бързо, особено в социалните мрежи, поради което стадният имунитет е значително по-труднодостижим, отколкото при вируси с по-малко число R0.

Намирането на ваксина срещу COVID-20 е малко вероятно, затова се препоръчват продължителни по време и неограничени от пространството индивидуални и/или групови тренировки, насочени към създаване на навици за търсене на меродавна информация, разбирането и приемането ѝ като вярна. На приложената картинка от неговия профил се виждат трите възможности за реакция, свързани с пандемията COVID-19. Още по темата – в неговото интервю за бТВ от април т.г.

 

Препечатваме текста от блога на Вени Марковски. Подзаглавието е на редакцията.