"Когато един премиер се страхува или не може да се подпише, идва време за избори. Съгласни ли сте новият собственик на акциите на ПФК "Левски" да бъде определен чрез електронно гласуване? Бъдете здрави."

С такова съобщение излезе в профила си във фейсбук Васил Божков тази сутрин. Има и анкета, която трябва да даде отговор на зададения въпрос.

 

Когато един премиер се страхува или не може да се подпише, идва време за избори. Съгласни ли сте новият собственик на...

Публикувахте от Васил Божков в Вторник, 19 май 2020 г.

 

Вчера бизнесменът анонсира, че ще отправи предложение за хората, които се вълнуват за собствеността на "Левски".

Миналата сряда се оказа, че на 8 май 86,6 процента от акциите на "сините" са джиросани от Георги Попов на премиера Бойко Борисов. Той отказа да ги приеме от определения за куриер Сашо Диков. Така акциите бяха занесени на "Герена", а юристи започнаха да спорят кой ги притежава.

Днес управата на "Левски" ще заседава, за да реши какво да прави с направеното от Делян Пеевски дарение в размер на 500 000 лева. Сбирката ще решава и други казуси. Клубът прие парите, но част от феновете изрази остро недоволство. Сред тях е и тръст "Синя България", който е миноритарен собственик с 10 процента. Други обаче са на мнение, че дарението трябва да бъде усвоено.

"Сините" пуснаха дарителска кампания, целта на която е да бъдат събрани 1,5 милиона лева за около месец, за да бъде избегнат фалит. Повече от половината от тази сума вече е набрана, като в сметката влизат и парите на депутата Делян Пеевски.

Че публиката на "Левски" е разделена за дарението на фирма "Интръст" пролича по позицията на шефа на Националния клуб на привържениците (НКП) Степан Хиндлиян и на Константин Папазов в Нова тв.

Хиндлиян не вижда проблем в дарение. Той заяви, че ръководството на клуба ще прецени как да похарчи парите и изтъкна ролята на привържениците в дарителските кампании, както и за това, че Наско Сираков е застанал най-отпред в битката за спасението на "Левски".

Тити Папазов - през сълзи - направи интересна аналогия. Той запита в ефир дали ако човек от противопоставилия се на дарението на Пеевски тръст "Синя България" заболее от COVID-19, ще откаже да бъде лекуван с респиратор, осигурен от депутата от ДПС? Според баскетболния треньор "Левски" е болен и се нуждае от помощ.

Той призова "синята" общност да продължи да дарява. И Васил Божков: ако е останала добрина в сърцето му, а тя може да е свързана само с "Левски", да прехвърли акциите.