"Толкова ли е важен тоя клуб "Левски", че да се занимаваме от сутрин до вечер с него?!"

Това заяви в сутрешния блок на БНТ съпредседателят на управляващата малка коалиция "Обединени патриоти" и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Думите му бяха в отговор на въпрос за изнасяните от бизнесмена с 11 обвинения Васил Божков от Дубай данни за клуба и за връзките му с властта.

"Това, което се изнася, са някакви бележки и едни есемеси, които по един ченгесарски способ се подхвърлят на медиите. Аз мисля, че преекспонираме всички тези телеграми, носени по пощенски гълъби от Дубай. Всъщност, какво носят тези всекидневни, на парче подхвърлени, уж скандални новини от един човек със сериозни обвинения", продължи Симеонов.

На напомнянето, че изнасяните от Божков информации говорят за определени интереси, Симеонов, подобно вече на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов, атакува бТВ, в чийто ефир собственикът на "Нове холдинг" за първи път съобщи за есемесите с Vladi Goranov:

"То и зад бТВ стоят много други интереси, защо не се занимаваме и с тях..."

Иначе Симеонов разкритикува решението за връщане на децата в детските градини.

"Малко съм скептичен към ускореното освобождаване и облекчаване на мерките. Особено опасно е това, което се предвижда - отварянето на детските градини. Не знам доколко е бил съгласен щабът, но мисля, че до момента тези хора ни прекараха изключително успешно през пустинята на страха, отчаянието и болестта, за да подкрепяме с лека ръка мерки, които са съмнителни", посочи Симеонов.

Разкритикува и предложението на ГЕРБ - ваучерите за почивка от по 210 лева да се използват в държавни станции - това едно, че не помагало на туристическия бранш, и второ - защо се плаща от държавата на държавата - попита. И даде пример - това е все едно да се напише закон за безплатните униформи на полицаите или за каските на пожарникарите.

"Ние предоставяме ваучери за държавни предприятия, които така и така посрещат държавни служители. За каските да не правим закон? Тогава как помагаме на туризма, питам аз", посочи Симеонов.

Симеонов обяви още, че сме получили информация, че българският район в Украйна ще бъде "нацепен" на пет части. "Това ще обезличи българския център и ще бъде много тежък удар върху цялата наша диаспора. Административната реформа, която се бави от три години, ще започне с нашето малцинство", посочи.

Симеонов е подготвил декларация, с която българският парламент ще изрази своето несъгласие. Той постави въпроса за това трябва ли да подкрепяме Украйна по пътя й към НАТО и Европа.