Българският футболен съюз публикува програмата за първите мачове в подновяващия се сезон от efbet Лига. Има дати за последните два кръга от първата фаза, един отложен мач на "Лудогорец" и първите полуфинали за Купата на България.

Футболът по българските терени (пред празни трибуни) се завръща на 5 юни (петък) с двубоите "Локомотив" (Пловдив) - "Етър", от 18:45 ч., и "Левски" - "Лудогорец" от 21 часа.

Точно преди спиране на сезона заради извънредното положение "сините" и "орлите" играха на "Герена" за Купата и домакините спечелиха с дузпи, елиминирайки шампиона.

В събота, 6 юни, има още три срещи. Програмата за деня завършва с "Витоша" (Бистрица) - ЦСКА-София (от 21 ч.). "Червените" пазят лош спомен от последната си визита на стадиона в Бистрица - те загубиха там от "Царско село" през февруари.

А мачове от 25-ия кръг има също в неделя ("Берое" - "Черно море") и понеделник.

На 10 юни е отложения от 23-ия кръг мач "Арда" - "Лудогорец".

В 26-ия рунд има интересни двубои: "Арда" - "Левски" (13 юни от 21 ч.), "Лудогорец" - "Ботев" (Пловдив) - 14 юни, 18:45 ч., и ЦСКА-София - "Локомотив" (Пловдив), пак в неделя от 21 ч.

След това ще се играе втората фаза, но само пет кръга от нея. Програмата за тях още не е готова.

Насрочени са и първите полуфинали за Купата. На 9 юни (вторник) "Локомотив" (Пд) приема "Левски" от 20:30, а на следващия ден "Ботев" (Пд) и ЦСКА-София играят от 21 часа. Реваншите също са през юни.