Наско Сираков е новият мажоритарен собственик на "Левски", ако се съди по последното изявление на Васил Божков в профила му във фейсбук.

Бизнесменът беше обещал да обяви тази сутрин в 10 часа на кого ще предостави 86,6 процента от акциите, след като вчера пусна електронна анкета. Те се водят на вицепрезидента в "Нове холдинг" Георги Попов - към него също има повдигнати обвинения от прокуратурата. Двамата са заедно в Дубай. 

"През януари предадохте ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI, май месец го хвърлихте в задкулисието.
Слабият и объркан премиер Boyko Borissov, даващ непрекъснато съвети за собствеността и какво да се случва с отбора, не посмя да поеме отговорността за „любимия“ си клуб. 
Наско Сираков ще получи собствеността на акциите при съгласие от негова страна. 
Успех на „Левски“. 
#БъдетеЗдрави",
се казва в поста.

През януари предадохте ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI, май месец го хвърлихте в задкулисието. Слабият и объркан премиер Boyko...

Публикувахте от Васил Божков в Петък, 22 май 2020 г.

 

Наско Сираков поиска акциите на "Левски" след разигралия се фарс миналата сряда, когато чрез "куриера" Сашо Диков джиросаните на премиера Бойко Борисов документи трябваше да бъдат приети в Министерския съвет. Това обаче не стана, Борисов отказа и Диков ги отнесе на "Герена".

След това един от най-големите в историята на "Левски" заяви, че е водил разговори по телефона с Божков и Попов и ги е призовал да прехвърлят собствеността, "за да излязат през главния вход на стадион "Георги Аспарухов". 

Ако собствеността премине в Сираков, това ще е крачка към нормализиране на процесите в "синия" клуб. Управителният съвет на клуба свика общо събрение на 6 юли, а има и втора дата - 22 юли, ако на първата няма кворум заради неявяване на мажоритарния собственик или негов представител.

Наско Сираков получи над 28 хиляди вота в анкетата на Божков, която беше напълно отворена и хората можеха да "номинират" когото си поискат. Така се появиха екзотични и дори гротескни кандидатури.

На второ място е класиран Делян Пеевски (над 15 хил.), който дари на "Левски" 500 000 лева, а клубът ги прие на заседание в сряда. Трети Сретен Йосич - 2870 вота, Бойко Борисов - четвърти с 2144, а ЦСКА - пети с 1258. Посочените "субекти" са близо сто.

Юристите все още спорят кой се води собственик на "сините" в момента - Попов или Борисов, но все пак надделява мнението (дори на специалиста в търговското право професор Огнян Герджиков, който в началото не бил разбрал какво се случва, бел. ред.), че собствеността не е прехвърлена. С днешна дата 86,6 процента от ПФК "Левски" АД е притежание на Георги Попов.

Наско Сираков излезе със съобщение на официалния сайт на клуба, с което благодарите на Божков и Попов:

"Обръщение на Наско Сираков

„Прочетох изявлението на г-н Божков и неговото решение да получа акциите на „ПФК Левски”. Изказвам своите благодарности към многобройните ни фенове, към всички левскари, към моите верни приятели и съмишленици за мощната подкрепа, която получих след обявяване на решението ми, че съм готов да получа акциите. Също така изказвам своите благодарности към г-н Божков и г-н Попов!“

С огромна отговорност и уважение:

Ваш, Наско Сираков"

Легендата се появи и на "Герена" за пореден ден, но отказа да разговаря с журналисти.