За 36 нови случая на инфектирани с COVID-19, регистрирани в последните 24 часа у нас, съобщи секретарят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса доц. Димо Димов на редовния сутрешен брифинг. Излекуваните през вчерашния ден пък са 39. Така продължава положителната тенденция излекуваните на денонощие да са повече от заразените, която се наблюдава в отделни дни тази седмица. 

Общо случаите на COVID-19 у нас от началото на пандемията са 2408. Излекуваните са 808.

Вирусът взе още един човешки живот за последните 24 часа. Починала е 74-годишна жена. Тя е имала придружаващи заболявания. Така общо смъртните случаи у нас са 126.

Сред новозаразените има едно дете - на 17 години, от Кнежа - контактно на вече заразено лице. Има инфектирани и лекар и санитар, съответно от Ловеч и Ямбол. Делът на заболелите медицински лица е 10,5% от общия.

Традиционно, най-много установени нови случаи има в София, те са 15. 

От активните към момента случаи в болници са настанени 285 души, 29 от тях са в интензивни отделения.

По думите на доц. Димов за всички лица са осигурени препарати за лечение - като тези, споменавани от някои световни политически лица. Секретарят на щаба визира американския президент Доналд Тръмп, който преди дни обяви, че приема профилактично хидроксихлорохин (лекарство срещу малария, за което е известно, че повлиява положително на COVID-19).

Oбщо в света заболели са 5 304 340 души, като увеличението за денонощието е 107 716 случая. САЩ и Бразилия имат основен дял при новоконстатираните случаи.