Мажоритарният пакет акции на "Левски" може да стане притежание на Наско Сираков в края на другата седмица, заяви за бТВ от Дубай вицепрезидентът на "Нове холдинг" Георги Попов, на когото се водят 86,6 процента.

Той добави, че вече са се обърнали към ръководството на "Левски" за предприемането на нужните действия, за да могат да бъдат прехвърлени акциите на "сините".

Според мажоритарния собственик това ще се случи след писмо към Бойко Борисов.

"Физическите действия са следните - помолихме господин Павел Колев да напише писмо до премиера Бойко Борисов, тъй като аз бях джиросал акциите лично на него и за да спазим закона, въпреки различните тълкувания, смятаме, че те все още са негови. При негов отказ, те ще се върнат при мен. Може да бъде с мълчалив отказ, тоест ние сме го питали. Ако в рамките на няколко дни не се разпореди с тях, ще джиросаме акциите на г-н Наско Сираков", коментира Георги Попов. 

От "Левски" потвърдиха за бТВ, че вече е внесено въпросното писмо в Министерския съвет до премиера. Ако до седмица не последва отговор, джирото става невалидно. Борисов вече каза публично, че няма да приеме акциите, не желае да бъде забъркван.

Вчера Васил Божков чрез социалните мрежи съобщи, че Сираков ще придобие акциите при негово съгласие. Това стана след електронно гласуване в профила на Божков във фейсбук. 

"Реалистично е в края на другата седмица те да бъдат в София при господин Сираков", добави Попов.

Единственият коментар от Наско Сираков до този момент бе пред официалния сайт на "сините" вчера, в който той благодари на феновете за подкрепата, а също така на Божков и Попов за акциите. 

"Левски" свика общо събрание на клуба през юли и има всички шансове то да се проведе с необходимия кворум, ако акциите са притежание на Сираков.