"Байерн" (Мюнхен) разби "Айнтрахт" с 5:2 в един от интересните мачове на 27-ия кръг в Бундеслигата. Баварците си върнаха за унизителното 1:5 в началото на ноември във Франкфурт.

На празния стадион "Алианц арена" Леон Горецка откри в 17-ата, а в 41-ата Томас Мюлер удвои. Малко след почивката Роберт Левандовски също се разписа и даде да се разбере, че дългата пауза заради пандемията не е изтрила лошия спомен от главите на шампионите.

Последва шоу с попадения и в двете врати, а "Айнтрахт" получи шанс да направи мача интересен. Мартин Хинтерегер се разписа в 52-ата и 55-ата.

Интригата обаче продължи много кратко - Алфонсо Дейвис се възползва от грешка в защитата на гостите и направи 4:2 в 61-ата. Тринадесет минути по-късно Хинтерегер оформи нещо като хеттрик - този път той си вкара автогол за крайното 2:5.

"Байерн" запази аванса си от четири точки на върха пред "Борусия" (Дортмунд), който записа успех с 2:0 като гост на "Волфсбург". Гереро и Хакими реализираха по едно попадение в края на първото и второто полувреме.

"Борусия" (Мьонхенгладбах) осъществи интересно хрумване (имаше обещание, а и нещо като репетиция преди повече от месец). Клубът постави на трибуните над 13 хиляди големи снимки на фенове, купили си това удоволствие срещу 19 евро за виртуален билет. 

Така секторите поне не изглеждаха празни. "Подкрепата" обаче не помогна - "Борусия" отстъпи с 1:3 на "Байер" (Леверкузен), който е трети в класирането.

Други резултати: "Падерборн" - "Хофенхайм" 1:1, "Фрайбург" - "Вердер" 0:1, "Херта" - "Унион" 4:0 (от вчера).