Премиерът Бойко Борисов заяви, че ще хвърли писмото от ръководството на "Левски". Като отново подчерта, че няма нищо общо с мажоритарния пакет акции на "синия" клуб.

"Какво общо имам аз с "Левски", за да ми се пращат писма? Не се интересувам изобщо. Няма да коментирам тази тема. Вие се излагате! Те нарочно го правят и вие им ставате ретранслатор после и се обиждате. Какво общо имам аз? Някой, ако е искал да направи добро на "Левски", ще предаде на Наско Сираков още веднага акциите и ще приключи темата", заяви в неделя Борисов.

Ръководството на "Левски" потвърди в събота, че е изпратило писмо до Министерския съвет с искане да получи уверение от Борисов, че отказва да приеме джиросаните му преди дни акции, представляващи 86,6% от собствеността на клуба.

"Ще го скъсам и ще го хвърля в коша, защото нямам нищо общо с това. Ще дойдете да ме питате хвърлено ли е. Заповядайте утре ще ви кажа, че съм го хвърлил. От София дотук бихте път?!", реагира още премиерът.

Акциите на "Левски" му бяха джиросани от приближения до бившия финансов благодетел на тима Васил Божков - Георги Попов. Именно той е техен фактически собственик. Борисов отказа да ги приеме, като многократно заяви, че те не са негова собственост. Божков и Попов са в Дубай, като имат повдигнати обвинения от българската прокуратура. й

"Физическите действия са следните - помолихме господин Павел Колев да напише писмо до премиера Бойко Борисов, тъй като аз бях джиросал акциите лично на него и за да спазим закона, въпреки различните тълкувания, смятаме, че те все още са негови. При негов отказ, те ще се върнат при мен. Може да бъде с мълчалив отказ, тоест ние сме го питали. Ако в рамките на няколко дни не се разпореди с тях, ще джиросаме акциите на г-н Наско Сираков", коментира Георги Попов вчера пред бТВ. 

Ако до седмица не последвал отговор, джирото ставало невалидно. Борисов вече неколкократно каза публично, че няма да приеме акциите, не желае да бъде забъркван.

В петък Васил Божков чрез социалните мрежи съобщи, че Сираков ще придобие акциите при негово съгласие. Това стана след електронно гласуване в профила на Божков във фейсбук. 

На 24 май "Левски" празнува своята 106-а годишнина. Имаше шествие, поведено от Наско Сираков, с поднасяне на цветя в "Могилката", където на 24 май 1914 г. група гимназисти основават "синия" клуб.

Сираков отказа да говори за собствеността на клуба, аргументирайки се, че все още акциите не са джиросани на негово име. Независимо че е упълномощен от левскарската общност. Той само честити двата празника. 

Не сме видели началото... Просто, защото не сме били родени! Няма да видим и края... Просто, защото никога няма да...

Публикувахте от ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI в Неделя, 24 май 2020 г.

По-късно клубът разпространи клип, реализиран по идея на Ивайло Цветков-Нойзи и заснет от известния кинорежисьор Лъчезар Аврамов, с помощта на Димитър Стоянович. И тримата са потомствени левскари и създадоха видеото безвъзмездно. Също както оперният певец Александър Крунев и малкият Никола Коцев, който тренира в школата на клуба, съобщи "Левски".