Лек автомобил блъсна и уби на място 76-годишна жена от пазарджишкото село Дебращица снощи. Други три са ранени, предаде БНТ.

Инцидентът е предизвикан малко след 19 часа от лека кола Фолксваген. Тя била управлявана от жена на 45 години. В автомобила тя пътувала заедно с мъжа, с когото живее, и тяхното 7-годишно дете.

Спускайки се от местността Добра вода по посока за село Дебращица, в началото на населеното място жената е загубила контрол над возилото, напуснала пътното платно и се качила на близкия тротоар, допълва БНТ.

Там колата се е врязала в група възрастни жени от селото, разговарящи пред къщата на една от тях. Колата е съборила и част от оградата.

В резултат на удара на място е починала 76-годишната, а другите три нейни съселянки на възраст между 70 и 88 години са с различни травми и наранявания. Те са транспортирани от "Спешна помощ" в МБАЛ-Пазарджик, като едната от тях е в по-тежко състояние.

Бабите имали навик вечер да ходят в планината на разходка, тъкмо се били прибрали и се разделяли с раздумка.

"Цялото село е в шок", заяви кметът на Дебръщица Латинка Вълчева. Шофьорката, предизвикала инцидента, отказва коментар.

Според бТВ жената е задържана. 

Инцидентът идва в момент, в който в обществото се обсъждат няколко проекта за драстично завишаване на наказанията за причинена смърт при ПТП. Свои идеи даде главният прокурор Иван Гешев, а пакет с промени е внесен и от няколко депутати от ГЕРБ. Заслужава да се отбележи, че предложенията на Гешев включват включително наказания като 15, 20 години затвор или доживот при няколко хипотези - ако водачът е пиян, дрогиран, неправоспособен или е превишил разрешената скорост с над 50 км/ч.