Впечатляваща нова реклама представя България като най-добрия избор за инвеститорите. Клипът със слоган Move to move you (почти непреводима игра на думи, означаваща приблизително „Премести се, за да се развиваш/да се развълнуваш”) е създаден по поръчка на Българската агенция за инвестиции като част от нова стратегия за позициониране на България като дестинация за бизнес.

Видеото с дължина 98 секунди е на режисьора Мартин Илиев, оператор е Александър Станишев, а музиката – на Калоян Димитров. Автори на кадрите с дрон са на Димитър Караниколов, Владислав Терзийски и Стефан Н. Щерев. Рекламната агенция, продуцирала поръчката, е „Априори“.

Едно от основните послания в клипа е, че България е в топ 10 в света по скорост на интернет и е на трето място в света по брой IT специалисти. Показани са деца с медали – видимо шампиони от световни първенства по математика. Във видеото се подчертава, че българските заводи за авточасти „помагат на 90% от европейските коли да се движат”. Посланието е „Умно място с умни хора”, като се залага на качеството на човешкия ресурс.

„Тук все повече неща се движат напред… докато не спрат. Само за момент“, казва дикторът и следват кадри от красивите кътчета из България.

Изтъква се 14-вековното културно наследство на България и третото ѝ място по културни забележителности в Европа.

Най-новата реклама на България е част от голям проект, който трябва да промени маркетинговата стратегия на страната. Финансиран е със средства от Европейската програма за иновации и конкурентоспособност.

 

 

"Площад Славейков"