Министерството на туризма публикува пълния списък с цените на плажните принадлежности за това лято. От 132 ивици за шезлонг и чадър няма да се плаща нито стотинка в 23 от тях. В останалите цените варират между 1-5 лева. Изключение са само два плажа - централната част на Градина - Градина 2 и Перла. Там цените за чадър са съответно 8 лева и 6 лева.

Безплатни ще са чадърите и шезлонгите на плажовете Шкорпиловци-юг, Обзор-юг, Козлука, Делфин, Елените 2, Ахелой, Бургас-север, Бургас-централен, Атанасовска коса, Росенец-север, Каваци-север, Каваци-юг, Дюни-юг, Дюни, Приморско-централен, Младост ММЦ, къмпинг "Нестинарка", къмпинг "Юг", Мечата дупка 2, Лозенец, Попски плаж 5, Царево-централен, къмпинг "Делфин".

В Златни пясъци плажните принадлежности ще са по 2 лева, в Слънчев бряг ще са по 4 лева, в Албена – по 1 лев.

Както е известно, тази година концесионерите и наемателите на ивиците бяха принудени със закон да намалят цените на плажните принадлежности с поне 50 на сто спрямо максималните по договор или спрямо миналогодишните. Мярката бе наложена, за да се привлекат повече туристи по Българското Черноморие в отговор на кризата в сектора, породена от COVID-19. 

В замяна стопаните на плажовете ще получат реципрочно намаление на концесионните си такси и таксите от наемите.

Вижте пълния списък с цените за плажните принадлежности за сезон 2020: