Няма да има "обединение" между ЦСКА-София и ЦСКА 1948, такова не е обсъждано, Числото е тумор, създаден да пречи на ЦСКА. Това заяви лидерът на агитката на ЦСКА-София Иван Велчев-Кюстендилеца след среща с Гриша Ганчев.

Изявени фенове на "червените" от снощи са в совалка от разговори за бъдещето на клуба. Всичко тръгна от влизането на ЦСКА 1948 в Първа лига от следващия сезон.

Запалянковците отидоха първо в офиса на собствениците на "Ефбет" - братята Цветомир и Боян Найденови, за да ги увещават да се "върнат" на стадион "Българска армия" и да зарежат ЦСКА 1948. Цветомир Найденов им е казал, че му трябва време, за да премисли, но той иска единен ЦСКА.

Ганчев е знаел за тази визита, като на бизнесмена е предложено да стане спонсор и акционер в клуба. Обсъждан е и план, при който на феновете се дават акции чрез вдигане на капитала на дружеството.

Днес обаче Велчев и компания водиха разговор с Гриша Ганчев в неговия офис и всичко се промени.

"Вчера ни беше казано от г-н Найденов, че ще преспи и ще помисли върху нашето предложение, като ще ни даде отговор, заяви Иван Велчев-Кюстендилеца пред журналисти. - Видях неговия отговор в медиите. Обединение не е коментирано, такова изобщо не може да има. Нашата идея е да се затрие отборът с числата, той е тумор, а г-н Найденов да бъде поканен при нас като спонсор и акционер.

За което вече ще си се договарят г-н Ганчев и г-н Найденов. От днешните изяви на г-н Найденов се вижда, че това е невъзможно. Отчитаме тази среща като грешка."

Велчев добави, че е имало взаимен интерес от такава среща, той и съратниците му не можели да се правят, че в Първа лига не е влязъл отбор с ЦСКА в името. Призна, че Ганчев е знаел за сбирката при Найденови, той самият бил готов на всичко, за да консолидира "червената" общност.

"Не ми е приятно, че ще играем срещу отбор, който носи нашето име, който носи звездата и четирите свещени букви, добави Кюстендилеца. - Не ми е приятно да гледаме репортажи с това от Сърбия и цяла Европа. Приключваме всякакъв тип комуникация с тях. Чакаме ги на "Българска армия", разбрахме се с Гриша Ганчев домакинството ни да не е на стадион "Васил Левски". По никакъв начин няма да се съгласим на това. Приемаме ги, както "Левски" прие "Левски" (Кюстендил) през 90-те години."

Според Велчев ЦСКА 1948 нямало да влезе в историята на българския футбол, подобно на "Царско село" и "Септември". "Безсмислен отбор", както се изрази той.

"Няма противопоставяне. От едната страна стоим стотици хиляди, а от другата - 30 души. Тях ще ги има, докато Цецо Найденов реши, че са му потребни. Всички знаем, че той ги държи в Първа лига."

Кюстендилеца поиска среща с премиера Бойко Борисов за планирата реконструкция на стадион "Българска армия". Това била единствената помощ, от която ЦСКА-София се нуждае.