Обвинената за всяване на паника проф. Асена Стоименова, която е шеф на Българския фармацевтичен съюз, все още не е получила доказателствата по своето обвинение. Това каза самата тя пред бТВ. Тя е била привикана на един разговор, като след това връзката й с прокуратурата е била само епистоларна. Проф. Стоименова не е давала обяснения, като заяви, че тя няма как да го направи, без да знае по какви точно доказателств е обвинена. Според нея на практика правата й са органичени частично.

Проф. Асена Стоименова обясни, че в интервюта на 7 април е сигнализирала, че е възможно да има недостиг на някои лекарства по време на епидемията. Още на следващия ден тя получила обаждане от СДВР и била предупредена, че ще й бъде повдигнато обвинение. Проф. Стоименова обясни, че просто е информирала обществото, че има недостиг на лекарства и призовава изпълнителната власт да предприеме действия. Тя изтъкна, че не е споменавала лекарства и населени места, в които те евентуално биха могли да липсват.

По същото време Световната здравна организация (СЗО) и Европейската комисия са излезли с доклади, в които е имало подобни изводи. А 20 дни след нейното изказване българската държава ограничава износа на лекарства.

"Моето мнение е експертно", категорична бе Стоименова.

До момента единственото развитие по казуса бе наложената на Стоименова гаранция от 20 хил. лв.,отменена от Софийския районен съд.