Висшата лига на Англия се завръща на 17 юни, информира Би Би Си, след поредното видеоконферентно заседание на босовете и клубовете.

Денят е сряда и в него ще се изиграят двата отложени мача: "Астън Вила" - "Шефилд Юнайтед" и "Манчестър Сити" - "Арсенал".

Първият цял кръг на подновяването е в края на седмицата - 19-21 юни. Остава да се изиграят общо 92 двубоя. Първенството беше спряно на 13 март, а последният засега мач бе на 9 март.

Със сигурност на стадионите няма да се допуска публика.

До момента на три серии са направени общо 2752 PCR теста на играчи, треньори и служители на клубовете. Броят на положителните тестове за коронавирус е 12, което дава повод за оптимизъм. При последното изследване случаите на COVID-19 са четири. Задължителната карантина при безсимптомни - както в случая, е най-малко седем дни. Това е записано в протокола за Премиърлийг.

Футболисти и персонал ще продължат да бъдат тестувани по два пъти седмично. От вчера отборите тренират с по 12 души на терен при контакт между тях.

"Ливърпул" има 25 точки аванс на върха и още с първия си мач може да си осигури първа титла от 30 години, стига "Манчестър Сити" да падне от "Арсенал". Ако това не стане, "червените" ще имат нужда от две победи.

Оспорвана е битката за местата в топ 4, както и за оцеляване в групата.

Първоначално Висшата лига се бе насочила към дати в първата половина на юни, но треньорите настояха да имат повече време за тренировки заради дългата пауза.