След повече от две години в сутрешния блок на Нова тв, където замени Анна Цолова, чийто "стол се разклати", Аделина Радева се завръща в БНТ.

Водещата се сбогува тази сутрин със зрителите, с което обяви напускането си на Нова. Тя ще се завърне в публицистичното предаване "Още от деня", където бе водеща преди трансфера си в частната медия. Влиза в студиото още следващия понеделник - съобщиха и от обществената медия.

Тя мотивира рокадата с "нужда от промяна". "Всички промени минават през сърцето. За да бъде човек щастлив, трябва и да е благодарен. Много голямо благодаря за прекрасните последни две години и половина. Много е приятно да си тръгваш с такова самочувствие, че си бил в най-рейтинговото предаване", заяви в ефир тя.

Това е едно от малкото доброволни напускания на Нова тв напоследък. Макар отдавна да се говореше, че в телевизията се обмисля смяна на сутрешната екранна двойка.

За времето на извънредното положение се прилагаше методът на ротирането на екипи и служители, като водеща на "Здравей, България" бе репортерката от новините Лора Инджова. Очаква се тя да е новата екранна партньорка на Виктор Николаев.

Иначе по-рано този месец Нова тв се раздели окончателно със свалените уж временно от ефир в средата на април четирима души от екипа на съботно-неделния сутрешен блок начело с водещата Мира Иванова и журналистките Галя Щърбева и Мария Йотова, които имаха рубрики. Освободена бе и продуцентката на блока Станимира Иванова. Петият бе репортерът от новините Живко Константинов. В "престой" бяха и двама оператори и един монтажист. 

През изминалата година по една или друга причина Нова напуснаха или бяха освободени десетки журналисти, водещи и продуценти - Анна Цолова, Валерия Чанкова, Мария Милкова, Калина Влайкова, Цветомир Семов, Диана Димова, Марина Цекова, Елена Гюрова, Глория Николова, Генка Шикерова, Марин Николов, Миролюба Бенатова. Лора Крумова, Валдес Радев и др.