От утре, 30 май, отново отваря врати Столичният куклен театър.

Трупата на театъра възстановява представленията си на закрито.

В навечерието на празника на детето, 1 юни, първите малки зрители ще могат да видят на 30 и 31 май от 12:00 ч. популярната детска приказка "Трите прасенца".

Съобразно заповед на Министерството на здравеопазването, театърът ще играе при капацитет 30% заетост на местата в салона, а влизането ще става при строго спазване на стандартните мерки за безопасност, съобщават от администрацията.

Предвид ограничения брой зрители, които ще се допускат в салона, от театъра молят зрителите да закупуват билетите си онлайн чрез платформата на сайта на театъра www.sofiapuppet.com или с предварителна резервация на касата на театъра.

Останалите заглавия от репертоара ще бъдат публикувани на официалния сайт и фейсбук страницата на театъра.

Моноспектакълът на Силвия Лулчева „Мъжът ми е виновен“ ще открие летния сезон на Сатиричния театър на 8 юни в „София тех парк“ на сцена на открито, съобщава "Площад Славейков".

Следващата вечер отваря и Голямата сцена на театъра с „Шеги на любовта“ по Чехов. Пред полупразната зала, с продадени не повече от 30% от местата в салона, ще излязат Ана Вълчанова, Кирил Ефремов, Ивайло Калоянчев, Пламен Великов, Мартин Христов и др.

На 11 юни Димитър Живков излиза пред зрителите с моноспектакъла „Тиква!“.

Представленията на Голяма сцена започват в обичайното време – 19,30 ч., а на открито – половин час по-късно.

В афиша на сцената в „София тех парк“, която през лятото Сатирата ще дели с Театър „Българска армия“, са още заглавията „Тъп оптимист“ и „Помощ! Имам две деца“. На закрито през юни ще се играят „Терапевти“, „Вечеря за тъпаци“, „Провинциални анекдоти“, „Пет пъти за една нощ“, „Трима мъже и една маргарита“, „Смях на сбогуване“ и „Случайна среща“.

От Народния театър "Иван Вазов" съобщиха, че първото представление на закрито ще е на 10 юни, моноспектакълът на Бойка Велкова "Пътят на Афродита".