Пожар унищожи снощи хале на частната зеленчукова борса край петричкото село Кърналово. Изгоря и хладилно ремарке на товарен автомобил, поне влекачът е спасен. Няма пострадали хора, предаде БГНЕС.

Четири екипа пожарникари от Петрич и Сандански гасиха огъня, сигналът за който е подаден снощи в 21:36 ч. Изгоряло напълно е част от халето с площ 800 кв. м., с над 12 клетки, както и техника - компютри, климатици, стока, внос от Гърция, касови апарати, фактури за произход на плодове и зеленчуци. В 9 часа тази сутрин започна оглед от полицията. Причините за пожара се изясняват.

„Снощи дойдохме на място около 21:30 часа. Имаше доста хора, пожарникари и полиция, които се грижиха за безопасността на хората, опитващи се да спасят продукция. Пожарникарите овладяха положението и с помощта на екип от Сандански. Има изгоряла стока за стотици левове. Нямаме информация от какво е тръгнал огънят“, каза кметът на село Кърналово Николай Златков.

„Шашнат съм и не знам нищо. Не знам колко са загубите, трябва да ги смятам. Едва ли има опит за умишлен палеж. Нямам застраховка, стоката е временна. Имам договор за наем, който е изгорял в склада“, каза един от наемателите Румен Дамянов.

Той има още едно хале, което за него остава единственото препитание. Спасени от пожара са четири товарни автомобила и съседно складово помещение. 

Край Кърналово има две борси - частна, на която се предлагат плодове и зелечуци, предимно внос от Гърция. На държавната борса в съседство се предлагат зеленчуци, българско производство.