Новият сезон във Формула 1 ще започне на 5 юли с Гран При на Австрия на пистата "Ред Бул" - организаторите получиха разрешение от правителството на страната. Шанс за това се зададе още в края на миналия месец, когато страната позволи практикуването на индивидуални спортове, разхлабвайки мерките.

Ф1 трябваше да стартира по традиция през март в Австралия, но заради пандемията началото беше отложено, както и следващите десет старта.

Австрия ще домакинства на две състезания в уикендите на 4-5 и 11-12 юли. По трибуните няма да има зрители, подобно на футболните мачове и всички спортни събития, предвидени за рестарт през лятото.

Шефовете на Формула 1 са представили подробен план, който според австрийското правителство гарантира спазване на противоепидемичните мерки в страната.

В най-комерсиалната автомобилна надпревара се надяват на сезон с между 15 и 19 старта, който да завърши през декември в Бахрейн и Абу Даби. Преди това състезанията ще са в Европа, Азия, Северна и Латинска Америка - в страните, които ги позволят. 

След Австрия надеждите са за две надпревари във Великобритания, но все още вървят преговори с правителството в Обединеното кралство.