ЦСКА-София спечели първия си мач след спирането на футбола през март - 2:0 срещу "Ботев" (Враца) на празния стадион "Българска армия" в контрола. Първенството в efbet Лига се подновява идния уикенд, а в събота "червените" гостуват на "Витоша" (Бистрица), загубил вчера от "Левски" с 1:3.

Двубоят между "червените" и врачани премина почти изцяло при силен дъжд. 

Първото полувреме беше равностойно, гостите опитаха да играят футбол. Пропуски бяха направени и пред двете врати. След почивката натискът на домакините се засилваше все повече и в 76-ата минута те получиха дузпа за нарушение срещу Ахмед Ахмедов, а Петко Ганев получи втори жълт и червен картон. 

Томи Юрич, за когото се твърдеше, че ще напусне по време на извънредното положение, вкара от наказателния удар. След само две минути Греъм Кери удвои, а топката рикошира в крака на Ангел Лясков, който е преотстъпен от ЦСКА-София на "Ботев".

Двубоят беше изгледан от собственика на "червените" Гриша Ганчев.

Междувременно от "Българска армия" обявиха, че пускат в продажба виртуални билети за домакинския мач срещу "Локомотив" (Пловдив) на 14 юни от 21 часа. Цената на един е 10 лева, а набраните средства ще отидат за детско-юношеската школа на клуба. Повече информация е публикувана на официалния сайт на ЦСКА-София.

Практиката с търговия на виртуални билети вече донесе добри приходи на "Левски".

В друга проверка днес "Берое" надви "Арда" с 1:0 с попадение на Мартин Камбуров в 17-ата минута. "Черно море" записа нов успех - 2:0 срещу "Етър". Преди дни варненци победиха и "Лудогорец".