Бойко Борисов сподели, че Цветан Цветанов "най-вероятно ще си направи свой политически проект, защото и той е обиден". Премиерът изрази съжаление, че е отстранил доскорошната си дясна ръка заради скандала "Апартаментгейт", след като прокуратурата реши да не разследва бившия вътрешен министър. Министър-председателят обаче настоя, че когато е било взето решението, то е било правилно, тъй като в ГЕРБ "няма милост за никого", когато се появят съмнения за извършено престъпление.

Борисов сподели това пред журналисти, след като инспектира строежа на "Арена Бургас", а контекстът бе обвиненията срещу зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков за участие в организирана престъпна група.

"Няма да искаме оставка на заместник-министър Живков. В понеделник го сменяме. Всеки трябва да се сърди сам на себе си. Зам.-министрите се сменят с моя заповед и сме се разбрали с Емил Димитров да се реши този проблем с боклука. Но няма милост към никого, специално в ГЕРБ не може да ни упрекнете. И за Цветанов ни беше мъчно, но видяхте какво стана. Като оправдаха Цветанов, и ние съжаляваме, че сме го отстранили", сподели Борисов.  "Цветанов най-вероятно ще си направи свой политически проект, защото и той е обиден. Пожелавам му успех", добави той.

По отношение на открития списък с имена на известни личности, сред които и убити, който прокуратурата откри в хода на разследването на аферата с боклука премиерът обяви, че "всеки един бизнесмен може да си напише списък и да го сложи в касата".

"И аз мога да си напиша един. Да кажа: за кмета на Поморие 1000 лева, за Горанов - 2, за Нанков - 3, за еди-кой-си - 4000. Той ще си каже, задържаният".