Красимир Балъков е новият старши треньор на ЦСКА 1948. Разговорите започнаха вчера, а продължават и днес, а се очаква малко по-късно получилият право да играе в Първа лига от следващия сезон отбор да обяви новината официално.

Към този час няма подробности за контракта на величието.

ЦСКА 1948 беше създаден през лятото на 2016 г. като алтернатива на ЦСКА-София на Гриша Ганчев. Той започна от най-ниското ниво на родния футбол и се изкачи в елита наскоро - първенството във Втора лига беше прекратено заради нежелание на повечето клубове да довършат сезона. ЦСКА 1948 беше лидер.

Досегашният треньор - Йордан Юруков, ще продължи да работи като помощник на Балъков, тъй като няма необходимия лиценз УЕФА Про, който позволява на треньор да предвожда тим на най-високото ниво. Клубът отказа да прибегне до добре позната практика в българския футбол - наставник с необходимия ценз да се води само формално старши, за да се спазят правилата на БФС. Същевременно реалният старши треньор да е друг.

Красимир Балъков подаде оставка като национален селекционер през миналата есен покрай расисткия скандал на мача България - Англия. След това не е бил начело на отбор. Преди това беше наставник на "Етър".

Любопитно е, че Бала имаше нещо като мениджърска роля в ЦСКА-София най-вече заради приятелството си с Гриша Ганчев. Той доведе на "Българска армия" Нестор Ел Маестро преди две години. Балъков нееднократно е бил спряган в миналото за треньор на тима, който играе на стадиона в Борисовата градина.

През миналата седмица изявени фенове на ЦСКА-София публично предложиха на собственика на efbet и финансов благодетел на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов да загърби "вражеския" клуб и да се завърне на "Българска армия". Обещаха му да го реабилитират пред запалянковците.

Кратките преговори обаче пропаднаха и се очертават поне два мача между двата отбора с ЦСКА в имената си от есента. Така Балъков ще се изправи срещу ЦСКА-София и много свои приятели.