Наско Сираков е новият собственик на "Левски". Това обявява самият той с изявление на официалния сайт на клуба. 86,6 процента от акциите пристигнаха снощи от Дубай - те са джиросани от досегашния собственик Георги Попов на легендата.

Това му беше обещано както от Попов, така и от доскорошния финансов благодетел на "сините" Васил Божков.

Ето какво гласи съобщението на Сираков:

„Скъпи левскари,

От тази сутрин, 2 юни – Деня на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, съм собственик на 86,6% от акциите на „ПФК Левски“ АД. Искам да изкажа своята благодарност на г-н Георги Попов и г-н Васил Божков за направеното в любимия ни клуб досега и за това, че изпълниха поетия ангажимент да не пречат на клуба. Тъй като се нуждая от време за да се запозная детайлно със ситуацията в „Левски“, моля всички да проявят търпение до следващата сряда, 10 юни когато ще се състои първата ми пресконференция. В момента фокусът трябва да бъде върху предстоящите два много важни мача – с „Лудогорец“ в Първа лига и с „Локомотив“ (Пловдив) в полуфиналите за Купата на България.

Дела трябват! Само „Левски“!“

Ваш, Наско Сираков

Предстои Сираков да бъде вписан в акционерната книга на "Герена", което и де юре ще го направи наследник на Георги Попов. На 6 юли "сините" очакват да проведат общо събрание на АД-то, на което евентуално ще има преразпределение на капитала или изцяло нов собственик.

С това се слага край на ерата на Васил Божков в "Левски", макар че практически тя приключи още през зимата, когато бизнесменът не можеше повече да финансира клуба заради монополизирането на лотарийния бизнес, а впоследствие и запорирането на сметките на Националната лотария.

Очаква се "Левски" да намери нови спонсори, с които да избегне фалит, да завърши сезона и да започне новия. "Сините" ще получат лиценз от БФС, тъй като до момента обслужват дълговете си.